Hoofd- en voetmassage

Hoofd- en voetmassage

Brengt rust in geest en lichaam

Slider

Indiase hoofdmassage

Indiase champissage (champi betekent hoofd), oftewel de Indiase hoofd/nek/schoudermassage is gebaseerd op het oude Indiase genezingssysteem de Ayurveda. Van oorsprong is het al eeuwen oud en in India is deze massage onderdeel van het dagelijks leven.

De massage omvat technieken van stevige druk afgewisseld met zachte ‘strijkingen’ op de schouders, nek, armen, hoofd en gezicht.

Hoofd, nek, en schouders zijn belangrijke energiecentra in ons lichaam. Door bijv. stress of een verkeerde houding hoopt spanning zich op. Dit kan leiden tot vastzittende schouders, stijve nek, hoofdpijn, vermoeide ogen en zelfs tot haaruitval.

Door de intensieve behandeling vanaf het schoudergebied richting het hoofd en het gezicht kan dit deel van het lichaam zich weer ontspannen. Dit werkt door in het hele lichaam met een gevoel van verlichting. Tegelijk kalmeert deze massage de geest en geeft meer helderheid in het denken

Resultaten

  • Betere doorbloeding van de spieren
  • Daling van de hartslag
  • Bevordert diepere ademhaling wat meer zuurstof oplevert
  • Bewustwording van je lichaam

Chinese voetmassage

Chinese voetmassage is gebaseerd op de eeuwenoude Chinese massage technieken. Door regelmatig een Chinese voetmassage te ontvangen blijft het lichaam vitaal, jong en gezond. Afvalstoffen worden zo eerder afgevoerd uit het lichaam waardoor ziektekiemen minder de kans krijgen om het lichaam aan te vallen.

Tijdens de Chinese voetmassage worden de reflexzones in de voet gemasseerd. De zones corresponderen met een aantal punten in het lichaam zoals organen, weefsel en spieren.

De Chinese voetmassage wordt uitgevoerd met een heerlijk geurende massagecrème, houten stick en met de handen.

Een oud Chinees gezegde: de voeten weerspiegelen de ziel!