Kinesiologie

Kinesiologie

Via spiertesten het lichaam laten spreken

Slider

Kinesiologie

Kinesiologie is een therapeutische werkwijze en bewegingsleer waarbij allerlei spiertesten worden toegepast om uit te zoeken waar de balans in het lichaam mogelijk verstoord is geraakt. Een verstoring in de balans van het lichaam kan resulteren in bepaalde klachten. Door de balans weer terug te brengen kunnen de klachten afnemen of verdwijnen.

Spiertesten

Een kinesioloog kan een grote verscheidenheid aan spiertesten toepassen om te kijken waar de oorzaak van de klacht(en) ligt. In de praktijk wordt er een zachte druk op verschillende spieren uitgeoefend die de onbalans van het lichaam zichtbaar maakt. Een onbalans kan zich bijvoorbeeld uiten in stress en angsten, een verkeerde houding. Nadat de disbalans is vastgesteld, zal de kinesioloog met nieuwe spiertesten en correctietechnieken proberen de balans weer te herstellen. Hierdoor wordt het lichaam van de cli├źnt in staat gesteld om het zelfgenezende vermogen aan te spreken. Het lichaam kan daarom zelf de klachten verminderen of zelfs helemaal verhelpen.

Voor wie

Kinesiologie is voor vrijwel alle leeftijden en doelgroepen geschikt, ook voor kinderen en hoogbejaarden. Het kan bij een groot aantal klachten een effectieve therapie zijn. Ook ter voorkoming van klachten kan kinesiologie nuttig zijn.

Kinderen

Bij kinderen is het fijn als de ouders in het kort gegevens op sturen of mee geven over de ontwikkeling van het kind vanaf de geboorte. Eventueel doorgemaakte ziektes en bezoeken aan artsen en ziekenhuizen zijn van belang. Ook als u gewoon bij de behandeling blijft is het prettig dit op papier te hebben.